AnySurfer nieuwsbrief oktober 2012 nr. 23
AnySurfer, voor een toegankelijker internet

Toegankelijkheidsmonitor 2012

AnySurfer onderzoekt jaarlijks de toegankelijkheid van het Belgische internet. 738 studenten van 12 universiteiten en hogescholen met studierichtingen waarin webdesign aan bod komt, testten 380 websites. Slechts 12,6% voldoet aan de minimale toegankelijkheidsvereisten. Lees het volledige rapport van de toegankelijkheidsmonitor.

logo's 12 deelnemende scholen

Nieuwe erkende bouwers

Webbouwers met bewezen kennis van toegankelijkheid komen op de lijst van erkende bouwers en doorlopen een verkort traject om het AnySurferlabel te behalen. Deze bedrijven zijn dus sterk aan te bevelen voor uw volgende webproject. We zijn fier om weer 3 nieuwe bedrijven aan de lijst toe te voegen: 2Mpact, PureSign en het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG).

logo 2Mpact   logo PureSign   logo CIBG

Opleidingen

We zoeken momenteel een geschikte datum voor de technische opleiding webtoegankelijkheid. Schrijf je in via deze Doodle en leer alles over de AnySurfer checklist om een toegankelijke website te bouwen. Wees er op tijd bij. Er is een maximum van 10 deelnemers per sessie. Locatie Brussel, prijs 200 EUR excl. BTW, hele dag.

U kan gebruik maken van VDAB opleidingscheques of KMO-portefeuille.

Nieuwe collega

De vacature uit de vorige nieuwsbrief is ingevuld. Op 1 oktober kwam Pierre Jourdain bij de AnySurferploeg. Hij vervangt Nymphaea, die nu docente is geworden aan de hogeschool van Amsterdam. Pierre zal vooral Franstalige projecten voor zijn rekening nemen.

Toegankelijkheidstip

De HTML5-specificatie bevat het placeholder-attribuut. Het is een hint (een woord of korte zin) die de gebruiker helpt bij het invoeren van gegevens in het formulierveld. Dit kan een voorbeeld zijn (jan.jansen@gmail.com) of een omschrijving van het verwachte formaat (dd/mm/jjjj). Opgelet, het placeholder attribuut vervangt het label element niet.

Blog

Bart De Clercq onderzoekt de impact van responsive webdesign op toegankelijkheid.

Vers gelabeld

Sinds de vorige nieuwsbrief behaalden of verlengden deze websites het AnySurferlabel: