AnySurfer nieuwsbrief

logo AnySurfer

juli 2012 (nr. 22) | Ce bulletin d'information en français

Ondervind je toegankelijkheidsproblemen, laat van je horen

Als bezoeker van een website of potentiële klant van een webwinkel loop je nog te vaak tegen toegankelijkheidsproblemen aan. We moedigen iedereen aan om die problemen te melden bij de website-eigenaars. Als ze merken dat ze bezoekers of klanten mislopen omdat hun site ontoegankelijk is, maken ze er hopelijk werk van.

Lees het artikel Contact opnemen met organisaties over ontoegankelijke websites met voorbeelden die je kunt gebruiken om webverantwoordelijken aan te schrijven.

Statuspagina

Op websites met het AnySurferlabel is er sinds kort ook de mogelijkheid om te reageren. Als je klikt op het AnySurferlabel kom je niet langer op onze homepage terecht, maar op een statuspagina. Deze pagina vertelt wanneer het label werd uitgereikt en bevat een formulier om toegankelijkheidsproblemen te melden. Bijvoorbeeld wanneer er na het behalen van het label toch nog een fout in de site geslopen is. We onderzoeken je vraag en nemen contact op met de eigenaar om het probleem te verhelpen.

Volg onze opleidingen met korting

AnySurfer behaalde het Q-for label en is nu een erkend dienstverlener. Je kan al onze opleidingen volgen met korting via KMO-portefeuille of met opleidingscheques van de VDAB. Zet je op de wachtlijst voor één van onze open opleidingen of bestel een opleiding in-company en we komen tot bij jullie op kantoor.

Vacature: Franstalige webdeskundige

Om onze dienstverlening in Franstalig België uit te breiden, zijn we op zoek naar een Franstalige webdeskundige. Net als de rest van het AnySurferteam zal hij of zij opleidingen geven, websites screenen op toegankelijkheid en het grote publiek sensibiliseren. Ben jij onze nieuwe collega? Of ken je iemand die in aanmerking komt? Lees, verspreid of reageer op de vacature.

Recente blogposts

Recent gelabelde websites

Sinds de vorige nieuwsbrief behaalden of verlengden deze websites het AnySurferlabel:

Naast deze nieuwsbrief en de blog kan u ons ook volgen op Twitter.