Bart Simons

Bart Simons

Bart werkt sinds 2005 voor AnySurfer. Hij geeft veel opleidingen, presentaties en gastcolleges om mensen het belang van toegankelijke websites en digitale documenten te demonstreren.

Naast het werk voor AnySurfer is Bart ook lid van de commissie "access to information" van de European Blind Union (EBU). Een belangrijk resultaat was de publicatie van de brochure "Informatie toegankelijk maken voor iedereen".

Bart is ook lid van de ICT expert group van het European Disability Forum (EDF) en van de Accessibility working group van ANEC, the consumer voice in standardisation.

De Europese richtlijn inzake de toegankelijkheid van de websites en mobiele applicaties van overheidsinstanties is van kracht sinds december 2016. De Europese Commissie heeft twee jaar tijd om de modaliteiten verder uit te werken. Daarin wordt ze begeleid door een expert group met leden uit de verschillende lidstaten en ook door een sub-group van experten. Bart is gekozen als lid van deze sub-group en vertegenwoordigt daarin EDF, EBU, ANEC en Age Platform.

Contactgegevens